Ветеринарна клиника Есковет
 
Посетете ни във Facebook

 

 

Ехдграфия и ренгенография
Хирургия и ортопедия

д-р Димитров
д-р Димитров, ортопедия и хирургия

д-р Еленкова
д-р Еленкова, хирургя и офталмология

 

 


Във ветеринарна клиника Есковет се извършват
следните хирургични интервенции:

 

- хирургия на меките тъкани;

- ортопедия;

- хирургия на око;

- гръдна и неврохирургия;

- стоматология;

- хирургия на гризачи;

- физиотерапия и рехабилитация

 

 

 
 

 

Ортопедия
   
   

Ортопедията се занимава с проблеми свързани с костите, ставите, връзките, мускулите и сухожилията. Тъй като всички тези структури трябва да работят заедно и да бъдат здрави, за да имат Вашите домашни любимци пълноценен, активен и комфортен живот, много е важно болестните състояния засягащи тези структури да бъдат откривани и подходящо лекувани.

Защо можем да имаме нужда от специалист ортопед?
Повечето общопрактикуващи ветеринарни лекари извършват елементарни ортопедични манипулации с различен успех. Специалистите ортопеди, какъвто в нашата клиника е д-р Димитров, обаче са минали специална двугодишна програма за следдипломно обучение и са положили изпити в съответния университет, даваща им степен – специалист ортопед призната в целия ЕС. Това обучение и опит усъвършенства способността им да диагностицират точно проблема и при нужда да извършат съответните хирургични процедури.

     
   

Във ветеринарна клиника „Есковет21”, нашите ветеринарни хирурзи са ангажирани да предоставят на вашия домашен любимец най-доброто обслужване в областта на ветеринарната ортопедия и травматология. Независимо дали Вашият домашен любимец има явен ортопедичен проблем или сте загрижени, че той може би изпитва болки, ние имаме опита и най-съвременните методи, за да го върнем обратно по пътя на активния и здравословен живот.
Тези процедури варират от консервативно лечение до сложни и инвазивни хирургични техники. Ветеринарна клиника „Есковет21” разполага с най-новите системи за хирургично лечение на фрактури. Ние сме една от малкото ветеринарни клиники в България, която предлага освен класическите методи за лечение на скъсана краниална кръстосана връзка и иновативни геометрични остеотомии, които са водещи техники за лечение на скъсана краниална кръстосана връзка в световен мащаб.
Във ветеринарна клиника „Есковет21” нашите хирурзи извършват ТТА (Tibial tuberosity advancement) – един от най-новите и най-ефективните методи за хирургична корекция при скъсана краниална кръстосана връзка. Този метод води до бързо възстановяване и добри дългосрочни резултати, особено при по-тежки пациенти ( с тегло над 25 кг.).

     
 

Ако смятате, че Вашият домашен любимец е в състояние, което изисква спешно лечение, като фрактура или парализа – моля потърсете ни възможно най-скоро.
Ортопедите на ветеринарна клиника „Есковет” извършват прегледи и планови операции от понеделник до петък след предварително записан час, както и спешни операции 7 дни в седмицата, 365 дни в годината.
В „Есковет” ние използваме най-съвременна техника за диагностика, като рентген с дигитална обработка на изображенията, а при нужда можем да направим и високотехнологични методи за образна диагностика като CT scan (Computerized tomography) и ЯМР (ядрено-магнитен резонанс). Тези изображения могат да бъдат преустроени дори в триизмерни образи, което да подобри нашето разбиране за проблема и да съдейства при планирането на операцията.
След извършен преглед от нашите  ортопеди и след необходимите изследвания или диагностични снимки, ние ще Ви дадем точна информация за възможните методи за лечение и тяхната стойност и прогноза.

 
Работно време
 
 
 
 
   
     

НЕБЕСНИТЕ ПАСБИЩА - Едно място, където човек може да се слее с природата и да почерпи от силата на земята, гората и въздуха