Ветеринарна клиника Есковет
 
Посетете ни във Facebook

 

 

Ехдграфия и ренгенография
Клинична лаборатория и микробиология

д-р Герасимова

д-р Герасимова, дерматолог и микробиолог

 

Ветеринарна клиника Есковет 21 разполага със собствена клинична лаболатория от 2001 год.в която се извършват редица изследвания за диагностика на заразни и незаразни заболявания.
Нашата лаборатория е оборудвана с  най-съвремената техника за извършването на пълени кръвени изследвания, изследване  на урина, изседване на секрети и копролиогични изследвания,извършване на микроскопско цитологично изследване,и микробиологично изследване.Ветеринарна клиника Есковет 21 е единствената ветеринарна клиника която има собствена микробиологична лаболатория.Поставянето на правилна диагноза е от решаващо значение за ефективността на лечението и изхода от заболяването.

 

 

Във ветеринарна клиника Есковет21 се извършват редица бързи тестове за диагностициране на редица заразни заболявания.
-          тест за гана
-          тест за парвовироза
-          тест за коронавирусна инфекция
-          тест за гиардия
-          тест за бруцелоза

-          тест 4DX Heartworm ( за трансмисивни заболявания, пренасяни от комари и кърлежи)
– Дирофилария, Лаймска болест, Ерлихиоза, Анаплазмоза
-          тест за котешки имунодефицитен вирус
-         тест за токсоплазмоза
-          тест за котешки инфекциозен перитонит.
-          тест за котешка левкемия
-          тест за панлевкопения
-          тест за проследяване на създадения постваксинален имунитет срещу гана и парвовироза
   
   

При нас се правят хормонални тестове: за установяване на проблеми с щитовидната жлеза (тироидни хормони- T4, TSH, T3), нива на кортизол ( при синдром на Къшинг), изследване на кръвна захар и контрол на Диабетно болни пациенти.
Преоперативните кръвни изследвания, които се правят преди всяка оперативна интервенция при нас, ни дава информация за състоянието на отделните органи, нивото на хидратация и наличието на анемия.  Това ни позволяват да преценим риска от анезията, както и да изберем най-подходящата анестезиологична схема за конкретния пациент.

Кръвният анализ включва пълна кръвна картина и биохимичен анализ на чернодробни ензими, бъбречни показатели, панкреас,   и баланс на микроелементите (калций, фосфор, калий, натрий и др.). Това изследване  е показател за изменения свързани с настъпващо или развиващо се заболяване. Посредством данните от кръвните изследвания можем да открием заболяване, което все още не е довело до клинични прояви.
Изседването на урина е необходимо в случаите, когато има данни за инфекция на уринарните пътища и пикочен мехур.Ветеринарна клиника Есковет 21 е единствената клиника която разполага със собствена микробиологична лаболатория, което ни позволява да изследваме стерилна урина и да направим антибиотикограма.-която да ни даде информация за точния причинител и най-подходящия антибиотик. Уролитиазата е често срещано заболявне.
Фекалното изследване най-често служи за диагностицирането на паразитно заболяване. Често тези паразитини заболявания са зоонози( общи за животните и човека). Правилното определяне на причинителя и степента на инвазия за много важни за правилната терапия. Така предпазвате и себе си и вашето семейство от  заразяване.
Цитологичното изследване може да даде повече информация за произхода на клетките на места с изменена структура (кожни образувания, нарушена космена покривка, нарушена структура на кожата). Изследват се също различни видове секрети, за да бъде уставен източника на инфекцията – ушен секрет, очен секрет, секрети от половите ограни и др.
Диагностика на кожни заболявания - изследване за наличие на гъбични инфекции по кожата или космите (микроскопско и посявка), изследване за демодекоза, саркоптоза и ушна краста(отодектоза).
Може да се обърнете към нас при необходимост от всякакъв вид изследване.
   
Работно време на клиника Есковет
 
 
 
 
   
     
 

НЕБЕСНИТЕ ПАСБИЩА - Едно място, където човек може да се слее с природата и да почерпи от силата на земята, гората и въздуха